Glasbewerking

Om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen kan All Atlas Glashandel u verder helpen met de volgende technieken om glas te bewerken:

Glas snijden
In onze werkplaats snijden we glas met gehard stalen wieltjes. Voor een deel wordt dit handmatig gedaan, maar ook gedeeltelijk geautomatiseerd met onze CNC snijmachine.

Boren in Glas (uitsparing)
Als glas gecombineerd moet worden met andere elementen als hang- en/of sluitwerk, moeten er uitsparingen in het glas worden gemaakt.

Glas zagen
Glas zagen is een alternatief voorf het snijden van glas. Snijden is vaak onmogelijk doordat een glasplaat uit meer dan twee lagen bestaat of te dik of te smal is.

CNC
CNC is de afkorting van Computer Numerical Control. De benaming is gebaseerd op computergestuurde regeling van werktuigmachines Onze CNC machines kunnen glas frezen, slijpen, polijsten en boren in een proces.

Poli slijpen
Als glas word gesneden, ontstaan scherpe randen. Voordat een glasplaat gebruiksklaar is wordt deze dan ook geslepen en gepolijst. Hieraan gerelateerd is Verstek. Verstek slijpen is een zelfde soort bewerking als poli slijpen, echter staan hier de slijpschijven onder een (variabele) hoek van 0 tot 45 graden tegen het glas.

Facet
Bijna alle glassoorten, ongeacht de dikte, kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Bij een facet wordt onder een bepaald aantal graden geslepen. Hierdoor wordt de glasrand dunner naarmate het facet breder wordt.

Welke methode ook wordt ingezet voor uw glasproduct; het glas wordt na bewerking door ons schoon afgeleverd en op z'n manier dat u een krasvrij product ontvangt.

Onze expertise

Glas kan moeilijk bewerkbaar en ook heel breekbaar zijn. Snijden vereist vaardigheid en ervaring. We hebben meer dan 20 jaar ervaring in glas snijden en minimaliseren verspilling.